Logo med dueflukt jordbrun

Hjem  |  Barn og unge  |  Dåp, bryllup og gravferd  |  Konfirmasjon  |  Kirka og menigheten  |  Gudstjenestelista  |  Kontakt

Konfirmant 2014

Bestilling av vigsel

Innlogging

Sveinung Tennfjord innsatt i Tempe/Leiratennfjord1
Sveinung Tennfjord har de siste 10 årene jobbet for Bymisjonen. Men ifra sommeren av skal han begynne sitt virke som prest i Tempe/Leira menighet. Innsettelsen skedde på en felles høymesse for Strinda prosti i Leira kapell den 19. juni ,

”Jeg må jo innrømme at jeg er litt spent. Jeg går jo fra en kremjobb i Bymisjonen, hvor jeg har trivdes veldig godt, til en stilling det er knyttet store utfordringer til” forteller Sveinung, mens vi sitter inne på et av Bymisjonens kontor i Munkegata 4. ”Men det er også mye positivt på gang i kirka” fortsetter han, og som et eksempel trekker han bl.a frem det at kirka nå har inngått et samarbeid med Krik. ”Dessuten har jeg jo kjent på lysten på å være menighetsprest igjen, det er jo det jeg egentlig er” slår Sveinung fast. ”Menigheten er jo tross alt hovedarenaen for formidlingen av Bibelens budskap”. Han legger heller ikke skjul på at det faktum at han selv bor på hoeggen ikke akkurat er noen ulempe, og også var en liten faktor til at han søkte jobben.

”Jeg har allerede rukket å prate litt med distriktlederen for Krik-Trøndelag, og de virker veldig ivrige etter å få til noe i samarbeid med kirka. I første omgang med tanke på gudstjenester før RBK-kamper, som jeg ser på som et veldig spennende prosjekt. Men jeg håper også på å få knyttet Krik inn mot konfirmantarbeidet i kirka” sier Sveinung. ”Konfirmatarbeid er noe av det mest givende og spennende arbeidet jeg gjør” forteller han, før han fortesetter med å understreke viktigheten av dette arbeidet, bl.a fordi dette gir ham muligheten til å jobbe med ungdommer og være med på å kunne forme deres forhold og oppfatning til kirka og Bibelens budskap. I tillegg gir det en mulighet til å prøve og holde på ungdommene etter konfirmasjonstiden, og skape et miljø for dem i kirka.sveinung

”Vi må prøve å være på lag med nabolaget” sier Sveinung. ”Først og fremst må vi spille på lag vi som jobber sammen i kirka, deretter sammen med de som tilhører Tempe/Leira menighet. Ja, til og med Rosenborg på en eller annen måte, som jo tross alt er nærmeste nabo. Det handler om å skape et miljø i kirka hvor folk trives og kan treffes jevnlig, da gjelder det å spille folk gode. Bruke hverandre til det vi er gode på” forklarer Sveinung i reneste Nils Arne Eggen-ånd. ”Så må vi hele tiden prøve å bli bedre på det vi er gode på”

”Selv om vi har mange utfordringer i forhold til bl.a underbemanning og høyt sykefravær, så gjelder det å fokusere på det positive. F.eks samarbeidet med Krik, og så ser det ut til at vi får til et bra menighetsråd med mange dyktige folk også til neste år. Dessuten har vi mange flinke frivillige som legger ned en uvurderlig innsats for kirka. Så hvis vi jobber sammen og drar i samme retning, er jeg sikker på at vi skal få til noe veldig bra i Tempe/Leira.

Eivind Bratseth

Velkommen til Hoeggen menighet